Home / Uncategorized / Op vakantie met een lease auto

Op vakantie met een lease auto

Ben je van plan om binnenkort op vakantie te gaan? Als je met de auto op vakantie gaat is het handig om voorbereidingen te treffen. Hieronder vind je een handige checklist voor degene die met de auto op vakantie gaan.

Autodocumenten

Vooral als je in het buitenland gaat rijden is het belangrijk om de juiste auto papieren bij je te hebben. Uiteraard dien je je rijbewijs bij je te hebben, ook het kentekenbewijs dien je bij je te hebben. Daarnaast is het ook belangrijk om je groene kaart mee te nemen, in sommige landen is de groene kaart zelfs verplicht. Ook is het slim om een Europees schadeformulier mee te nemen, mocht je dan schade hebben dan kun je dit sneller afhandelen.

Leaseauto

Ben je in het bezit van een leaseauto? Dan heb je een machtiging nodig van de leaseauto. Als je bijvoorbeeld naar Marokko of Turkije wilt, moet je zelfs de originele machtiging kunnen laten zien. Het voordeel van een leaseauto is dat alle kosten meestal zijn inbegrepen, zo hoef je je met een leaseauto ook geen zorgen te maken om je verzekering. Voor de beste opties bekijk je private lease aanbiedingen.

Autovignetten

Reis je door verschillende landen? Dan is het handig om te checken of je tolvignetten, ook wel autovignetten genoemd nodig hebt. Ook kan het zijn dat je een milieusticker nodig hebt, in sommige Duitse en Parijse steden is dit zelfs verplicht. Check dit dus goed voordat je op reis gaat.

Verzekering

Bij een leaseauto zit de verzekering inbegrepen bij de maandelijkse prijs. Desalniettemin is het verstandig om na te kijken welke verzekering er bij het leasecontract inbegrepen zit. Je vindt deze gegevens terug in het leasecontract. Voldoet je verzekering niet helemaal? Dan is het slim om een pech- en ongevallen verzekering af te sluiten, alvorens je op reis gaat.

Auto checken

Controleer zaken zoals het oliepeil, bandenspanning en koelvloeistof voor je op reis gaat. Je kunt natuurlijk ook je auto laten nakijken bij de autogarage, zo ben je er zeker van dat je veilig op reis gaat.

Tot slot: je wilt er niet over nadenken, maar als je je autosleutels kwijt raakt kun je voorkomen dat je niet meer naar huis komt, door de reservesleutels mee te nemen.

Taxi centrale maastricht | Taxi Heerlen |Taxi Maastricht| Taxi Meerssen

About admin

Check Also

De voordelen van scootmobielen

Als u een mobiliteitshulpmiddel wilt aanschaffen, doe dan goed onderzoek om er zeker van te …