Home / Uncategorized / Met een motogadget maakt u een caféracer

Met een motogadget maakt u een caféracer

Een standaard motor die is omgebouwd tot sportmodel, mag een caféracer genoemd worden, mits deze aan bepaalde kenmerken voldoet. De naam caféracer is ontstaan toen er nog nauwelijks sportieve motoren te koop waren. De motorfans vonden het leuk om hun eigen gemaakte sportieve motoren te laten zien aan iedereen die het wilde zien. Daarom reden ze langs cafés om te pronken. Met een motogadget of zelfs meerdere kunt u uw eigen caféracer maken.

Een standaard motor met een motogadget ombouwen tot een caféracer

In de tijd dat er nog geen sportieve motoren waren, gingen vooral mannen zelf aan hun motor sleutelen en onderdelen vervangen. Wilt u nu van uw standaard motor een caféracer maken, dan is er een legio aan mogelijkheden. Het is een kwestie van het kiezen van de juiste motogadget. Echter dient u wel rekening te houden met een goede basis. Niet elke standaard motor is namelijk geschikt om een caféracer te worden. Dit zit hem vooral in de lijnen en de vorm van de motor. Daarbij moet de standaard motor snel zijn en zo weinig mogelijk wegen. Daarnaast is een goede besturing erg belangrijk. Gaat u een standaard motor kopen om een caféracer van te maken of bent u nieuwsgierig of uw huidige motor een caféracer kan worden?

Waaraan een standaard motor moet voldoen om een caféracer te kunnen worden

Als u van plan bent om een caféracer te gaan bouwen en op zoek bent naar een geschikte motor dan kunt u de volgende punten in acht nemen:

  • De standaard motor dient een horizontale lijn te hebben en geen afwijkende of uitstekende vormen;
  • De brandstoftank is het hoogste punt bij een caféracer. Als het mogelijk is om de standaard motor zo om te bouwen dat de tank inderdaad hoger ligt dan het zadel of het stuur dan is de motor geschikt om caféracer te worden;
  • Gebruik een lage motor;
  • De onderdelen mogen niet voorbij het centrum van de wielen komen.

Voldoet uw standaard motor of de motor die u op het oog heeft aan bovenstaande eisen? Dan is deze geschikt om een caféracer te worden met behulp van een motorgadget of meerdere uitbouwmogelijkheden.

Hoe u een caféracer maakt

Vaak is het maken van een caféracer een hobby voor de eigenaar. Een hobby die vandaag de dag een stuk makkelijker is uit te voeren dan in vroegere tijden. Tegenwoord zijn er namelijk standaard motogadgets te verkrijgen waarmee een caféracer gemaakt kan worden. Met de volgende tips bouwt u uw eigen caféracer op een manier waardoor u lang plezier kunt hebben van uw pronkstuk:

  • De standaard motor is de basis van uw caféracer, zorg dat deze in een goede conditie verkeert;
  • Een caféracer kunt u geheel bouwen naar eigen wens en inzicht, maar er zijn er al vele eerder gebouwd. Neem uw voordeel en bekijk andere caféracers om inspiratie, tips en trucs op te doen;
  • Wees creatief en durf te veranderen. Wees niet te bescheiden en niet bang om je standaard motor aan te passen, anders komt u waarschijnlijk niet verder dan het aanbrengen van een motogadget knipperlicht of motogadget mirror. Vraag eventueel andere hobbyisten om hulp.
  • Als u aanpassingen wilt verrichten aan uw standaard motor om er een caféracer van te maken, is het wel verstandig om te kijken of deze aanpassingen wettelijk zijn toegestaan. De RDW heeft namelijk technische eisen gesteld aan een motor die behouden moeten blijven als u later met uw caféracer de weg nog op wilt gaan.

Bent u op zoek naar een motogadget waarmee u uw eigen caféracer kunt beginnen of verder kunt uitbreiden? Neem dan eens een kijkje op de website caferacerwebshop.nl

About admin

Check Also

De voordelen van scootmobielen

Als u een mobiliteitshulpmiddel wilt aanschaffen, doe dan goed onderzoek om er zeker van te …