Home / Uncategorized / Elektrische auto kopen en verzekeren

Elektrische auto kopen en verzekeren

Een Elektrische auto kopen is niet gemakkelijk. Het is een relatief nieuw product en veel informatie is er nog niet beschikbaar. Tenminste niet vergeleken met een “normale “auto. Als je die een zoekt dan vindt je op elke hoek van de straat een autohandelaar die je wel wil helpen. Of iemand uit je directe omgeving zoals bijvoorbeeld je zwager die veel verstand van auto’s heeft en je wel wil adviseren bij je aankoop. Bij een elektrische auto kopen ligt dat geheel anders. Natuurlijk zijn er wel mensen die van een elektrische auto hebben gehoord. En er zijn er ook wel die weten dat een elektrische auto kopen goed is voor het milieu. Maar je echt advies geven zal moeilijk worden. Er rijden immers nog maar een paar honderd elektrische auto’s over de Nederlands wegen. Dit is ondanks het feit dat de Nederlandse regering de verkoop van elektrische auto’s stimuleert.

Overheid stimuleert elektrische auto kopen

Bij het elektrische auto kopen heb je een groot belasting voordeel. Je betaalt minder bijtelling als zakelijke rijder. Ook gelden er straks interessante subsidies: €4.000 voor een nieuwe elektrische auto. Voor een 2e hands elektrische auto (occasion) krijg je €2.000 subsidie.

Wat is de prognose?

Het is de bedoeling dat er het jaar 2020 zo’n 200.000 elektrische auto’s over de Nederlandse wegen zoeven en in 2025 moet dit al zijn opgelopen tot 1 miljoen exemplaren. Al deze overheidsmaatregelen maken een elektrische auto kopen daarmee nog niet goedkoop. Als je een Nissan Leaf aanschaft ben je grofweg €35.000 kwijt en een Renault Fluence gaat zon €25.000 kosten. Niet bepaald weggeef prijzen. Als je daarbij bedenkt dat je naast een elektrische auto kopen ook nog eens een batterij moet leasen wat ongeveer €70 per maand kost. Een elektrische auto kopen is alsnog gelimiteerd wat je keuze betreft. We zullen eens naar wat modellen en merken kijken die interessant zijn bij het elektrische auto kopen om een idee te krijgen wat een elektrische auto kopen en rijden inhoud.

Het verzekeren van een elektrische auto

Heb jij een nieuwe Tesla Model 3 of een VW Golf? Dan wil je natuurlijk ook dat deze goed verzekerd is. Het verzekeren van zo’n auto werkt vaak net wat anders dan je gewend bent. De polis is vaak ook vrij duur. Dit komt omdat eventuele schade ook duur is om te repareren. Op de pagina elektrische auto verzekeren vind je uitgebreide informatie over dit onderwerp. Je kunt hier direct jouw kenteken invullen en de actuele polissen met elkaar vergelijken.

About admin

Check Also

De voordelen van scootmobielen

Als u een mobiliteitshulpmiddel wilt aanschaffen, doe dan goed onderzoek om er zeker van te …