Home / Uncategorized / Bedrijfswagens zelf beheren

Bedrijfswagens zelf beheren

Vroeger was het heel normaal dat bedrijven zelf hun bedrijfswagens beheerden. Bedrijfsauto’s werden per stuk gekocht, van hun eigen geld. Alle werkzaamheden werden zelf gedaan, kostenbesparend maar niet efficiënt. De meeste bedrijven hebben niet eens door hoeveel facturen er in de boekhouding worden verwerkt, alleen al voor het wagenpark. Laat staan hoeveel tijd een schadegeval kost.

Wat doet een wagenpark beheerder?

Ben je van plan om het beheer van je wagenpark uit te gaan besteden? Dan is het handig om eerst te kijken welke taken je wilt uitbesteden en welke je in eigen beheer wilt houden. De taken van een wagenpark beheerder zijn bijvoorbeeld, het bestellen van de wagens, het onderhoud, brandstof passen en schades afhandelen. Ook zijn er een hoop werkzaamheden die erbij komen kijken, maar niet direct zichtbaar zijn, zoals de administratie.

Wagenpark software

Wil je toch het beheer in eigen handen houden? Dan kun je met wagenparkbeheer software ook een hoop tijd en kosten besparen. Met deze software kun je je wagenpark geoptimaliseerd houden en de kosten van het wagenpark verlagen. Wagenpark beheer wordt ook wel fleet management genoemd. De Belastingdienst is streng als het gaat om wagenparken, daarom is het slim om dit goed bij te houden door middel van bijvoorbeeld software.

De voordelen van software Het grootste voordeel is natuurlijk dat je alles zelf in beheer hebt, en dus ten alle tijden inzicht hebt in je wagenpark. Daarnaast kun je een hoop besparen op onnodige kosten. Door slim gebruik te maken van de GPS trackers kun je onder andere inzien waar een auto zich bevindt na bijvoorbeeld diefstal. Ook zijn de GPS trackers makkelijk qua installatie en gebruik. Wil je dus besparen op de kosten, en graag zelf alles in beheer houden? Dan is een GPS tracker in combinatie met de software wellicht iets voor jouw bedrijf.

About admin

Check Also

De voordelen van scootmobielen

Als u een mobiliteitshulpmiddel wilt aanschaffen, doe dan goed onderzoek om er zeker van te …