Home / Uncategorized / Alle informatie over voetbalschoenen

Alle informatie over voetbalschoenen

Iedere voetballer, amateur of professional, heeft ze nodig; voetbalschoenen. Bij de keuze van je voetbalschoenen is het belangrijk om eerst te bepalen naar welk materiaal je voorkeur uit gaat. Gaat je voorkeur uit naar een soepele leren schoen? Of geef je de voorkeur aan een kunststof schoen die over het algemeen wat lichter, en eenvoudiger te onderhouden is. Leer is nog steeds een populair materiaal onder de veeleisende voetballers. Nog altijd is er veel vraag naar leren voetbalschoenen, vanwege hun ongekende pasvorm en balgevoel. Het meest gebruikte leersoort voor voetbalschoenen is rundleer. In de duurdere modellen wordt voor extra comfort en balgevoel vaak gebruik gemaakt van zeer soepel kalfsleer of kangoeroeleer. Omdat het leer zich vormt naar de vorm van de voet kent het materiaal zeer veel speelcomfort, dat onevenaarbaar is. Tevens komt dit het gevoel over de bal en de pasvorm ten goede. Een andere reden dat veel voetballers kiezen voor het spelen op een leren schoen, is de duurzaamheid. Het materiaal gaat over het algemeen langer mee dan synthetische materialen.

De trend van de laatste jaren is dat veel clubs overstappen op kunstgras. Gezien de grote verschillen met gewoon gras adviseren we voetballers andere voetbalschoenen aan te schaffen voor het gebruik op kunstgras. Op kunstgras heb je belang bij meer, en kortere, noppen. Deze samenstelling brengt je meer grip en zorgt er tevens voor dat je wendbaarder bent en minder snel ‘vast’ zult staan.

Door uw voetbalschoenen goed te verzorgen hebben deze een langere levensduur. Schoenen met een goedkope synthetische upper vergen, omdat ze geen vocht opnemen, het minste onderhoud. Het afborstelen van de schoenen, na een training of wedstrijd, is voldoende. Wij adviseren om leren voetbalschoenen regelmatig goed in te vetten. Op deze manier houd je het leer soepel en blijven jouw schoenen mooi. Doordat de schoenen soepel blijven, blijft de pasvorm en het comfort behouden. Indien de leren schoenen nat geworden zijn, dan raden wij af om deze  bij de kachel of verwarming te laten drogen. Dit kan er voor zorgen dat het leer gaat uitdrogen, barsten of scheuren. Laat jouw voetbalschoenen daarom langzaam opdrogen en vet ze daarna, indien nodig, in.

About admin

Check Also

De voordelen van scootmobielen

Als u een mobiliteitshulpmiddel wilt aanschaffen, doe dan goed onderzoek om er zeker van te …